nl | fr | en | de

Toerisme in het noordoosten van Bulgarije

Sreburna, ...Sreburna, ...Balchik, ...Kaliakra, ...Kaliakra, ...Kaliakra, ...Nesebar, ...Sveshtari, ...Madara, ...Shumen, ...Shumen, ...Veliko Tarnovo, ...Veliko Tarnovo, ...Bozhentsi, ...Bozhentsi, ...Etara, ...Etara, ...Shipka, ...Shipka, ...Yoghurtfestival Razgrad, ...

Het NO van Bulgarije is het meest bekend om de Zwarte Zeekust met zijn populaire badplaatsen als Albena, Golden Sands, Varna en Sunny Beach.

Veel minder bekend is deze regio als uitgelezen plek voor natuur- en cultuurliefhebbers die hun hart willen ophalen aan verborgen schatten en nog niet platgetreden paden.
Laat je verrassen door de wilde kusten in het noorden, door ongerepte natuurparken, door de Thracische en Romeinse archeologische sites, door steden en stadjes met een rijk cultuur-historisch erfgoed en door de alomtegenwoordige folklore!

Een greep uit de noordoostelijke Bulgaarse schatten…

Links

http://www.bulgaarsverkeersbureau.nl

http://www.guide-bulgaria.com

zomer 2012

winter 2011 - 2012

zomer 2011

winter 2010 - 2011

Sreburna Unesco-biosfeerreservaat (ten westen van Silistra)

Het reservaat bestaat uit wetlands met een zoetwatermeer 1 km ten zuiden van de Donau. Het is een van de belangrijkste habitats van wilde vogels in Bulgarije: er huizen o.a. eenden, reigers, aalscholvers, lepelaars en kroeskoppelikanen.

Balchik en Kaliakra (ten noorden van Varna)

Balchik is een romantisch kuststadje met pittoreske straatjes en huizen. Even buiten de stad ligt het Paleis van de voormalige Roemeense koningin Marie, omringd door een mooie botanische tuin.

Niet ver van Balchik vind je Kaliakra, een rotspunt met rode kalkstenen kliffen die 2 km in de zee uitsteekt. Er staan ruïnes van een vesting die doorheen de geschiedenis in handen was van Grieken, Romeinen, Bulgaren en Ottomanen.

Nesebar (ten noorden van Burgas)

Het oude Nesebar behoort tot het Unesco-werelderfgoed en ligt op een rotsachtig schiereiland. De oorsprong van het stadje gaat terug op de Thraciërs. Het biedt een unieke sfeer met traditionele historische huizen, kerken en monumenten.

Thracische graftombe van Sveshtari (ten westen van Isperih)

De tombe werd in 1982 ontdekt en dateert uit de 3de eeuw voor Chr. Zij vormt een uniek voorbeeld van Thracische bouwkunst met schilderingen en kariatiden.

Madara (ten oosten van Shumen)

Madara is een historisch plaatsje aan de voet van steile kliffen met op een rotswand boven het dorp de Ruiter van Madara (Unesco-werelderfgoed), een merkwaardig 8ste- of 9de- eeuws reliëf.

Tombulmoskee in Shumen

De Ottomaanse Tombulmoskee met zijn stemmige binnenplaats is de grootste in gebruik zijnde moskee in Bulgarije.

Veliko Tarnovo

Voor veel Bulgaren is Veliko Tarnovo de meest Bulgaarse stad. Ze staat symbool voor het rijke verleden van Bulgarije. De stad is mooi gelegen in de bergen, heeft een fraaie architectuur en een schat aan historische bezienswaardigheden. Bovendien is Veliko Tarnovo zowel overdag als ’s nachts bruisend en gezellig.

Bozhentsi (ten oosten van Gabrovo)

Bozhentsi ligt midden in de bossen aan de voet van de Balkan. Het is een klein dorpje met klinkerstraatjes en stenen dakpannen en staat op de monumentenlijst. De ruim 100 herstelde huizen doen nu dienst als museum, winkel, pension of herberg.

Etara (ten zuiden van Gabrovo)

Etara is een etnografisch openluchtmuseum waar men kennis kan maken met Bulgaarse traditionele architectuur en inrichting, oude watertechnieken en ambachten.

Herdenkingskerk van Shipka (ten noorden van Kazanlak)

De kleurrijke Shipka kerk met vergulde koepels werd gebouwd ter ere van de overwinning op het Ottomaanse Rijk in 1878.

Yoghurtfestival in Razgrad

Tijdens dit kleurrijke folklorefestival in augustus staat alles in het teken van de Bulgaarse yoghurt!

Sreburna, ...Sreburna, ...Balchik, ...Kaliakra, ...Kaliakra, ...Kaliakra, ...Nesebar, ...Sveshtari, ...Madara, ...Shumen, ...Shumen, ...Veliko Tarnovo, ...Veliko Tarnovo, ...Bozhentsi, ...Bozhentsi, ...Etara, ...Etara, ...Shipka, ...Shipka, ...Yoghurtfestival Razgrad, ...

Sreburna, ...

Sreburna